Tips en advies voor je hond tijdens vuurwerkperiode

RescuePets RTLlive Piet Hellemans geeft advies

Kennen jullie dierenarts Piet Hellemans van het RTL TV-programma ‘Dieren op spreekuur’? Hij geeft je een aantal adviezen en tips voor je hond/huisdier tijdens de vuurwerkperiode. Want de emoties van een hond kunnen uit balans raken. Denk aan bijvoorbeeld onweer en de harde knallen van het vuurwerk tijdens Oud & Nieuw. Hoe ga je hiermee om? Piet Hellemans geeft advies.

  1. Waar moet je op letten of je huisdier moeite heeft met de vuurwerkperiode? Er zijn verschillende signalen, de bekendste zijn logischerwijs het wegkruipen, janken of trillen. Maar ook het veelvuldig liggen aan de neus of lippen kan een teken zijn dat je hond het geen prettige situatie vindt waarin hij of zij zich bevindt.
  2. Hoe kan je helpen? Wanneer je de signalen doorhebt, straf deze dan niet af. Probeer juist een veilige basis te creëren. Beloon gewenst gedrag. Breng structuur en duidelijkheid aan.
  3. Kan jij je huisdier iets geven? Wanneer je huisdier onrustig wordt door een situatie die je van tevoren kunt verwachten, zoals vuurwerk tijdens Oud & Nieuw. Probeer deze disbalans zo veel mogelijk te beperken met behulp van bijvoorbeeld RESCUE Pets (druppels en spray). Dit zorgt ervoor dat de emoties van je huisdier meer in balans komen waardoor hij/zij zich kan ontspannen. Wel is het belangrijk om hier tijdig mee te beginnen.
  4. Blijf zelf ook rustig. Een huisdier is gevoelig voor emoties, met name die van zijn baasje. Jij straalt zelf uit wat erin zit. Is dat iets negatiefs, zal je huisdier dit voelen. Is dit iets positiefs, dan zal je huisdier zelf ook blijer van worden.

Naar RESCUE ® Pets producten