RESCUE Pets bij onweer

Onweersmomenten zijn er het hele jaar door. In bepaalde seizoenen is de kans op onweer groter dan in andere jaargetijden. Er zijn echter genoeg honden die onweer helemaal niet leuk vinden. Het wordt meestal gekenmerkt door verstoppen, janken, blaffen, krabben of zelfs plassen in huis. Het lijkt er zelfs op dat het per ras verschilt hoe gevoelig ze zijn voor onweer. Ook naarmate je huisdier ouder wordt, zal hij of zij minder goed kunnen omgaan met dit type weer. Lang voordat het echt gaan onweren voelen honden, die hier vatbaar voor zijn, al dat het weer verandert. Daarbij kan het tikken van de regen, de felle lichtflitsen of de dalende temperatuur al uitlokkende factoren zijn waarbij zij meteen alert zijn en alvast een rustig plekje opzoeken. Honden die bang zijn voor onweer zijn vaak ook bang voor vuurwerk. Dat wil je uiteraard niet voor je maatje.

Wat kan jezelf doen om je hond rustiger te krijgen?

Straf of knuffel je huisdier in ieder geval niet. Beide kan een verkeerde associatie opleveren. Wat er voor kan zorgen dat de onrust voor onweer juist aangewakkerd wordt. Wat kan je dan wel doen? Zorg er in ieder geval voor dat je hond zich veilig voelt op een plek die hem of haar vertrouwen geeft. Bij voorkeur is dit ook een plek waar het geluid van buiten minder aanwezig is. Hierdoor komen de prikkels minder snel binnen. Wanneer deze situatie zo ‘normaal’ mogelijk verloopt, zal je huisdier dit ook zo gaan ervaren.

Onweer blijft wel typisch een moment dat je hond liever verstopt zit. Voor die momenten is er RESCUE® Pets. RESCUE® Pets is een 100% natuurlijk voedingssupplement zonder alcohol die je hond gerust stelt waardoor hij of zijn meer ontspannen is.

Naar RESCUE ® Pets producten