Wat te doen bij een niet zo stoere hond

Ashley - RESCUE Pets ontspant en stelt gerust

Stel je voor je bent met je hond buiten aan het wandelen en bij elk afwijkend geluid, schrikt hij of zij zich al een hoedje. Het staartje hangt tussen de benen en de pootjes trillen. Jouw hond is alles behalve happy. Jouw hond ervaart een emotie getriggerd door een extra prikkel waar hij of zij niet bedacht op was. Je probeert je hond te kalmeren en dat lukt enigszins.

Is dit een incident of gebeurt dit geregeld? Wanneer je hond vaker dan ‘normaal’ uit zijn of haar doen is door invloeden van buitenaf, dan is het niet verstandig om elke keer diezelfde confrontatie op te zoeken. Of je hond te corrigeren wanneer hij zich zo voelt. Dat zal waarschijnlijk de situatie niet echt helpen. Hieronder vind je nog wat tips die mogelijk wel kunnen helpen:

  • Steun je hond
  • Geef je hond de controle over de situatie (waar mogelijk)
  • Maak zijn omgeving voorspelbaarder
  • Volg een training, waardoor het zijn zelfvertrouwen groeit!
  • Ondersteun eventueel met middelen zoals RESCUE Pets, dat ontspant en stelt gerust

Ervaring RESCUE Pets bij honden

Ik geef mijn Mechelse herder van 5 jaar de RESCUE Pets druppels en hij heeft er enorme baat bij. Hij ziet eruit als een stoere jongen en buiten is hij dat ook. Maar in huis is hij snel angstig wanneer bijvoorbeeld onze katten aan het spelen zijn met elkaar. Dan weet hij dat het nog wel eens kan gebeuren dat er iets omvalt of dat er ineens een hard geluid is. Wanneer hij echt bang is kruipt hij het liefst zo ver mogelijk weg.

Sinds ik hem de RESCUE Pets druppels geef gaat het een stuk beter en kan hij rustiger kijken naar wat de katten allemaal aan het doen zijn. Hij kruipt niet meer weg, maar vindt het nog wel wat spannend. Wij zijn enorm blij dat het voor hem de scherpe randjes eraf haalt en zijn heel tevreden over de druppels!!

  • Groet, Ashley
Naar RESCUE ® Pets producten